Bryt loss den platta stjärten på krabbansundersida och släng den. Knäck klornaförsiktigt med en nötknäppare eller lägg dem på en skärbräda och bulta sönder med något hårt som en köttklubba, hammare eller skaftet på en kock
Vi var egentligen ute efter hummer men men man får ta vad man får och krabba är inte fy skam, så det blev hem och koka krabba, vi får hoppas på bättre hummerlycka nästa gång vivittjar
Stek den hackade löken iliteolivolja på svag värme så att löken inte bränns. Medan löken steker, bryn brödsmulorna gyllenbruna i en annan panna iliteolivolja
Den här fick hoppa tillbaka ner i havet. Igår. nyfiskadmakrill, idag. Det blev en enkel middag med dagens fångst, baguetter, citron, kall Hansa och nyvispad majonnäs
Nu på hösten är det krabbtid, minspeciellafavorit bland skaldjuren. Vi brukar köpa levande krabbor och koka dem själva, kanske inte det mysigaste som finns men gott blir det
Kanske liggerkrabbanstjusningi just det att det intefinns några garantier. Hittar du krabbor som inte är välmatade - överväg att bara äta klorna på dem
Krabba har varit den typen av skaldjur som fastnar i näten när man är ute efter att fiska annat och jag vet inte hur många kilokrabbklor jag har fått av min farbror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.