Vi hade liteförhoppningar om att de kanske hade några flaskor vintill vårt vinprovarprojekt eftersom det intedirekt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevispå att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Mitt emellan Pisa och Florens, uppe på en kulle, ligger en liten, liten by som heter Lajatico. Lajatico omges av djupa dalar, böljande fält, slingriga små vägar där italienarna kör som biltjuvar, stenmurar, grindar bakom vilka det döljer sig stenslott och gamla kloster, olivlundar, lagerbladshäckar, rosmarinbuskar och träd vars inneboendecikadoraldrig slutar spela om kvällarna
Jag har köpt mig en Pro-Points kalender så att jag kan hålla koll på allt som stoppas i munnen. Även en liten kokbok med smarriga recept fick följa med hem
Alltså - jaktenpå den perfekta tikka masalan. Nja, förvisso är grytan god men jakten fortsätter. Jag får inte nog av alla mustigakryddiga smaker, speciellt nu på hösten
När jag fick fart på bakandet, förrförra sommaren eller vad det kan ha varit, var det efter att minkompisHenrik, Stor-Henrik, kommit över en säck med supermjölet Manitoba Cream, en Electrolux Assistent och ett recept från Jan Hedhs bok Bröd
Som vi har snott rundor, bläddrat itidningar och kokböcker, sorterat genom receptmappar både i datorn och i bokhyllan, klickat runt på nätet ifebrilt sökande efter den smarriga röran
Så var det äntligenfinaldagsijakten efter Sveriges bäst tunnbrödsrulle. De rena smakerna passar perfekt ihop och citronen sätter en härlig fräsch smak på allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.