De senaste dagarna har varit rejält gråmulna och värmande, trösterik mat känns helt rätt just nu. Den här soppan lyser upp i mörkret med sin brandgula färg och den sprider en ljuvlig doft omkringsig
Nyligen berättade en vän lyriskt för mig om en sagolikt god grön ärtsoppa som han åt på ett bröllop. Sen dess har jag klurat på en egen variant och här kommer resultatet
Skala potatis och morot, skär dem itärningar. Skär även korven itärningar, och purjolöken iskivor. Fräs allt i en stor kastrull till det får lite yta, ska intebli brynt
Skär köttet igrytbitsstorlek och bryn det i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Häll på vin, vatten, buljongtärning, svart- och kryddpeppar och koka ca två timmar
Soppa på gröna linser och kokosmjölk. Vad är godare än en varm och mustiglinssoppai höstmörkret. Den gick även hem hos testpanelens yngre deltagare, vilketinte är en självklarhet nuförtiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.