Idag blev det inte alls den mat som jag trodde när jag började laga den, för självklart glömde jag att kolla utgångsdatumet på hummerfonden, vilket visade sig vara några månader sedan
Det är med trötta ögon jag skriver detta inlägg i kväll. Jag är dödstrött både kroppsligt och mentalt, på grund av en innehållsrik dag med både roliga och mindre roliga inslag
Ingredienser för 4 perstorskryggpilgrimsmusslor, vi tog 2 varfärskpotatissparriskantarellersmörsalt och pepparIngredienser till hummersåsen2 msk vetemjöl2 msk smör2 dl matlagningsgrädde ca 1½ dl vatten2-3 msk hummerfond (tyvärr var min egengjorda slut men snart är det ju hummerfiske igen
Det finns en historia, en berättelse bakom varje rätt och måltid och så även för den här. Och det var att under några annars så kalla, regnblöta och vindpinade semesterdagar i juli, för ett antal år sedan, hände det sig att solen trots allt tittade fram en eller annan gång och det alltid vid det tillfällen när man som minst anat de, men ändå när man som bäst behövde de
Dagens middag är ett recept från Arla som jag gör om lite grann för att få en nyttigare version. Istället för crème fraiche och mjölk tar jag 2,5 dl sojagrädde som jag vispar ihop med 1,5 msk hummerfond i en panna
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en gratängform, strö på citronpeppar. Vispa ihop crème fraîche, mjölk och hummerfond i en kastrull, låt såsen koka upp och blanda i vetemjöl som är utrört i lite vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.