Själv älskar jag paj, och framförallt pajdegen i en smulpaj. Min syster är likadan, vi sitter och nästan föser bort fruktbitarna i pajformen för att komma över så mycket pajdeg som möjligt
Halvera och kärna ur plommonen. Häll upp i väl rengjorda burkar och förslut direkt. 800g plommon0. Koka dom med vatten och stjärnanis i 5 min, rör om hela tiden. Tillsätt socker och passionsfrukten och koka ytterligare 5 min och rör runt. Lämna en kommentar 800g plommon
Hur som helst - jag bakade en björnbärspajoch fryste in. En "frys-människa" menade hon, är en sådan som alltid gör dubbel sats istället för enkel och ser till att frysen är rikligt fylld av hemlagade maträtter, ständigt redo att värmas
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna. 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. 1Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa. 1Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet. 1Häll smeten över plommonen. 1Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp
Grillade plommon med brieost och honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommonen i hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja och grilla på snittsidan tills de är varma helt igenom
Björnbärspaj med vit choklad och mandeltopping. Jag älskar hösten, och nu börjar faktiskt sommmaren lida mot sitt slut – på riktigt… Vindarna är något svalare, löven börjar så smått skifta färg och det finns helt plötsligt en anledning till att plocka fram lite levande ljus mot kvällen till
Plocka plommonoch krusbär helst direkt från trädgården, så de är alldeles färska. Den passar till det mesta, exempelvis till ost- och kexbrickan, på pannkakorna, till gröten eller på mackan
Egentligen gillar jag frukter som plommonoch persikor precis som de är men den här tiden på året smakar de inte specielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna
Nåväl, hem kom både vi och bären på utsatt tid och de hade inte hunnit tina så mycket. Vi satt ute med vänner i trädgården och åt god mat, drack gott vin och inte minst åt en god paj till efterrätt
Äppel- ochbjörnbärspaj med crunch. Och under veckan som gick behövde jag inte ens plocka. Den kom en leverans av blandade äpplen och en stor burk med underbara hemodlade björnbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.