Först 17 maj, då fyller dottern år, sedan idag, 24 maj, då fyller maken år. 1 st äggula. 1, 5 dl bakerix. 1 dl kakao (gärna ekologisk då den innehåller inga tillsatser och har minst kolhydrater). 1. Vispa ihop smör och 1 tsk vaniljpulver. Blanda kakao och resten av vaniljpulver (1 tsk) med bakerix. Låt svalna under ca 5-10 minuter innan du lägger på smörkrämen för att den inte ska smälta för mycket. 17 ma. 1 st äggula. 1, 5 dl bakerix. 1 dl kakao (gärna ekologisk då den innehåller inga tillsatser och har minst kolhydrater)
ca 15-16 normalstora cupcakes 100 g smör3/4 dl mjölk 11/2 dl rörsocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 msk marsanpulver2 1/2 dl mjöl ca1 dl mjölkchokladknappar från Odense Sätt ugn på 225 grader Smält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte koka Vispa ägg o socker lätt Blanda mjöl med bakpulver, marsanpulver o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten Häll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. 100 gram mörk choklad. 150 gram smör 2 dl florsocker. 1/2 dl kakao. 1 tsk vaniljextrakt. ca 15-16 normalstora cup. 100 g smör. 11/2 dl rörsocker. 1 tsk bakpulver. 2 1/2 dl mjöl ca. 1 dl mjölkchokladknappar från Odense Sätt ugn på 225 grader Smält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte koka Vispa ägg o socker lätt Blanda mjöl med bakpulver, marsanpulver o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten Häll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i. ca 12 minuter. 100 gram mörk choklad. 150 gram smör. 1/2 dl kakao. 1 tsk vaniljextrakt
En sak har jag iaf lärt mig nu – vägen till krispiga falafel går INTE genom kardemummaGummans kök. 1½ tsk koriander. 11/2 dl hackad färsk bladpersilja. 1 dl hackad dill. Forma till små bollar, doppa i uppvispat ägg samt rullar dem i en blandning av skorpmjöl och cayennepeppar och stek på mellanvärme i olja/smör 3-4 minuter runtom eller fritera i 180 grader 2-3 minuter. 1½ tsk koriander. 11/2 dl hackad färsk bladpersilja. 1 dl hackad dill
1 dl ljust muscovadosocker. 150 g smör. 1½ tsk bakpulver. 1 burk sötad o kondenserad mjölk. 1 Sätt ugnen på 200ºC. 2 Vispa 100 g margarin och strösocker med elvisp tills vitt och poröst. Låt svalna i formen 15 min, stjälp sedan upp kakan på ett galler och låt svalna helt. 1 dl ljust muscovadosocker. 150 g smör. 1½ tsk bakpulver. 1 burk sötad. 1 S. 100 g margarin
Har ni inte testat så sätt upp den på listan över rätter att testa under 2017. Jag hoppas ni hänger med även under 2017. 1 msk olivolja. 1 liten hackad gul lök. 1 msk grönsaksfond. 1 tsk socker. 1 knippe färsk basilika, grovt hackad. 1 msk balsamvinäger. Låt puttra ca 15 minuter. 1 msk olivolja. 1 liten hackad gul lök. 1 msk grönsaksfond. 1 tsk socker. 1 knippe färsk basilika, grovt hackad. 1 msk balsamvinäger
Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. 1 krm salt. 1 krm vitpeppar. Mjölfri/glutenfri Västerbottenostpaj, 1 stor paj (jag tog en 30x20 cm form). 1 msk fiberhust. 1 tsk salt. 1 ägg. 1 ½ dl vispgrädde. 1 ½ krm svartpeppar. 1 burk röd caviar (75 g). Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Pappas påskskinka, 15 bufféport. 1 msk torkad timjan. 1 msk rapsolja. 1 msk kinesisk soya. 1 msk osötad senap. 1 tsk torkad timjan. Sätt ugnen på 175°. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Mimosasallad, 10-15 bufféport. 1 dl majonäs. 1 dl vispgrädde, vispas. 1 äpple, fint tärnat. 1 dl tinade gröna ärtor. 1 stjälk blekselleri, strimlad. Smördegssnittar med vitlöksost och rökt lax, 16 st. 1 rulle kyld färdig smördeg. 150-200 g cream cheese med smak av vitlök och örter. 100 g kallrökt lax. Rulla ut smördegen och skär i bitar, cirka 16 rutor. Grädda snittarna i ugnen i 15 minuter tills smördegen fått fin färg. Kavringssnittar med kräftröra, ca 16 st. 1 dl majonäs. 1 msk pressad citron. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små). 1 citron, rivet skal och pressad saft. 2 burkar à 190 g persikopuré (för bebisar). Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. Mjölfri/glutenfri Västerbottenostpaj, 1 stor paj (jag tog en 30x20 cm form). 1 msk fiberhust. 1 tsk salt. 1 ägg. 4 ägg 1 ½ dl vispgrädde. 1 ½ krm svartpeppar. 1 burk röd caviar (75 g). Pappas påskskinka, 15 bufféport. 1 msk torkad timjan. 1 msk rapsolja. 1 msk kinesisk soya. 1 msk osötad senap. 1 tsk torkad timjan. Kavringssnittar med kräftröra, ca 16 st 300 g kräftstjärtar (avrunnen vikt). 1 dl majonäs. 1 msk pressad citron. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små). 1 citron, rivet skal och pressad saft. 2 burkar 190 g persikopuré (för bebisar)
Godaste förrätten, 1 bricka till fyra. 1 kartong jordgubbar1 paket serrano skinka1 citron, juicenOlivoljaFlingsaltSvartpepparBasilikaRiven parmesanostDela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt. 2017-07-30 @ 21. Allmänt 1 kartong jordgubbar. 1 paket serrano skinka. 1 citron
Kardemummaskorpor med jordgubbskräm blev mellanmålet. Häll i honung ,kardemumma och salt rör om. 150gr smör. 1 dl honung (eller sirap). 1 tsk salt. 2 msk mald kardemumma. 1 tsk bakpulver. 14-15 dl vetemjöl special det går med vanligt vetemjöl med. Blanda bakpulvret i mjölet starta med ca 12 dl vetemjöl och tillsätt mera efter hand om det behövs. Grädda i ca 15 min tills de blir gyllene min blev nästa för mörka. Nu får du sänka ugnen till 75-100 grader och sätta in dem för att torka sätt en grytlapp i luckan så fukten slipper ut ur ugnen låt nu stå där tills de är helt torra kan ta allt från 1-3 timmar. 150gr smör. 1 dl honung. 1 tsk salt. 2 msk mald kardemumma. 1 tsk bakpulver. 14-15 dl vetemjöl special
100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med. Byt bara ut saffranen mot ca 10gkardemumma. 100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med
Här kommer recept på årets trendigaste kaka 2014. 130 g strösocker. Rivet skal av 1 citron - eller lite mindre om du föredrar en mildare citronsmak. 1 msk honung. Grädda i 8-10 minuter på 190- 200 C. 130 g strösocker
Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt. 14 januari 2015, 10. 13. Tar typ 20 min att göra varav 10-12 min i ugnen så går super snabbt. INGREDIENSER2 1/2dlvetemjöl1 dlströsocker2 tskvaniljsocker1 tskbakpulver2 tsk finstött kardemumma100 gkallt smör2 mskljus sirapGör så här. 1. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter, tills de börjar få färg. 10-12 min. 2 1/2 dlvetemjöl. 1 dlströsocker
1 rulltårta, ca 8 skivor. 1,5 dl (49g) havremjöl (jag använde Risenta). 2 msk (12g) vassleproteinpulver i vaniljsmak. 1 tsk bakpulver. 1 krm vaniljpulver (eller vaniljextrakt). 2 hela ägg + 1 äggvita. 1,5 dl (52g) mandelmjöl. 1,5 msk stevia sötströ. 1. Sätt ugnen på 175 C. Bred ut smeten i en rektangel på en bakplåt klädd med smort bakplåtspapper (eller allra helst en silikonmatta) och grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter. 115,5 kcal. 1 rulltårta, ca 8 skivor. 1,5 dl (49g) havremjöl (jag använde Risenta). 2 msk (12g) vassleproteinpulver i vaniljsmak. 1 tsk bakpulver. 1 krm vaniljpulver (eller vaniljextrakt). 2 hela ägg + 1 äggvita. 1,5 dl (52g) mandelmjöl. 1,5 msk stevia sötströ. 115,5 kcal 6 g kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.