Lägg karrén i formen medgrönsakerna. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner
Strimla paprikan, skär morötterna i tunna strimlor på längden med en potatisskalare, halvera körsbärstomaterna och blanda allt tillsammans med avrunnen minimajs i en serveringsskål
Jag gjorde två varianter, en med skinka som botten och en med förvälld vitkål. Jag hackade färsk spenat och purjolök, knäckte i ett ägg i varje form och kryddade med salt, peppar och chilipeppar
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Om du vill ha en ännu hetare sås så dubbla mängden chilifrukter eller ha i cayennepeppar. Du skulle även kunna mixa grönsakerna släta tillsammans med färsk persilja eller koriander för extra piff
Det är så roligt att vara delaktig i det här stora maskineriet som heter Norstedts, men det är också galet hur mycket tid och energi som gemensamt läggs ner på varje bok
Jag tänkte att jag skulle fortsätta lite på grilltemat som jag började på igår… Till en grillad köttbit tycker jag att det är riktigt gott med någon form av sås eller röra och jag tänkte att jag skulle lägga upp mitt senaste lilla experiment inom den kategorin
(jag tog bara en uns salt och inget peppar då jag fick en riktigt fin hetta ändå). Lägg i de rostade grönsakerna och mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.