När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
Jag har insett att vi måste börja tömma ur frysen på riktigt nu. Nu har jag tänkt mig att åtminstone plocka något ur frysen två dagar i veckan (och försöka hålla mig från att fylla på)
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
Gröpa ur, röra fyllning och lägg i dom får ni själv göra, men det ska ni nog klara av. Fyllda tomater20 små tomater (välj inte cocktailtomater, de är för små)1 dl crème fraiche1 tsk olivolja½ dl finhackade provensalska kryddor (finns i frysdiskarna)1 vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostSkär av toppen på tomaterna och gröp ur dom
Det har frågats och det har undrats och ibland har det till och med bönats - om att jag ska sammanställa mina recept och inte bara ha dem här på bloggen
1. Dela granatäpplet i mitten. 2. Vänd granatäpplet så du har köttet mot handflatan. 3. Banka med en stor sked eller skaftet på en kniv så kärnorna töms från äpplet
Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Man är helt enkelt ur fokus. grönsaker, kött (vilt, nöt och fläsk), fågel, fisk, skaldjur, ägg, frukt, bär, svamp, nötter, frön och olika oljor, fina och rena råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.