Nu är vi hemma igen efter att ha hälsat på syrran med man och hund i Älmhult. Helgen har bjudit på thailändsk mat, en heldag i Malmö, rekord i chipsätning framför melodifestivalen och långsam sjudning av mig själv i bubbelpool
Uppe med tuppen på en söndag. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Fixa lite nygräddade grahamsscones, goda marmelader, ost & smör
Nu de senaste åren har jag varit dålig på att baka på söndagarna. Men nu när Sebbe och jag bor hos mina föräldrar i sommar har vi bakat scones som på den gamla goda tiden
Förra söndagen stod jag och brassade våfflor för glatta livet och det här är resultatet. På söndag är det våffeldagen och vad passar inte bättre än att då publicera ett rykande färskt våffelrecept
Igår, lördag alltså, var vi på bryggeribesök, hustrun och jag. Vi passade på att äta (dricka) lunch där innan vi gick den ganska korta guidade turen, det är ju ett mycket litet bryggeri
denna makalöst goda gratäng, som avnjöts på söndagskvällen av vår trötta, men nöjda, familj. därför att det faktiskt verkar som att ni litar på mitt goda omdöme
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion. (*) Kyckling(**) Färskost rullad i svartpepparBevis på att jag inte alltid lyckas
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.