Klassisk rödvinssås. Skala och hacka grönsakerna (persilja, morot, rotselleri, palsternacka. Halvera gullöken och grilla den tillsammans med 4 oskalade vitlöksklyftor i ugnen
Måltidsdrycker – smaksäkrade av Hotell- och restauranghögskolan i Grythyttan. Dryckerna är framtagna för att matchas med mat och har smaksäkrats av Hotell- och restauranghögskolan i Grythyttan
a pris i livsstilslitteratur år 2005 av måltidsakademin i Grythyttan. I dag har vi minsann ett bidrag från Ankis syrra Carina här i vårt kök, både foto, recept och serveringsförslag kommer från henne
Det handlar om Finnstigen, det fantastiska kulturmuseet som ligger i Bredsjö, norr om Grythyttan, och det handlar om det stora 30-årsjubileet den 30 juni
Jag tyckte Grythyttans Skogsglögg passade väldigt bra eftersom den inte är så söt, man tillsätter ju ändå en hel del socker i sorbeten, så det blev en perfekt balans
Grythyttan. Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
Grythyttans vin JAKT. Här kommer tips på en god rätt så här inför helgen. Förra torsdagen gjorde jag en potatisgratäng där jag varvade potatisen med köttfärssås och guuudas vad gott det blev
Anna Pettersson kulinarisk kock examinerad från Grythyttan. I september och oktober var jag ute på ett europaäventyr där svensk matkultur mötte de samiska årstiderna
Det charmiga Gamla Orangeriet drivs av 24-åriga Susanne som, utöver en fantastisk matfilosofi, har en gedigen kockutbildning ifrån Grythyttans restauranghögskola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.