Jag hade redan bestämt mig för fläskfilé då vi hade diskuterat detta på jobbet. Diskussionerna handlade om att fläskfilé inte riktigt faller på läppen då denna del oftast är ganska torr och inte smakar så mycket och hur man skulle göra för att denna omtalade grisdel skulle kunna tillagas på ett bättre sätt
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Så löd fredags middagen hos oss. Gott gott. Älskar såser av alla de slag. Emmis skrutt åt med god aptit, Tzatziki är en av hennes favorit saker att ”dippa” i
Genom att föra in fingrarna under skinnet, lossa försiktigt skinnet från hela bröstfiléerna. Här kommer äntligen receptet på Sebastians formidabla julkalkon
Lovade ju att visa er mammas födelsedagsmiddag som hon önskade i fredags. Det blev kallskuret kött och potatisgratäng och som alltid vill hon ha en varm gräddsås till så hon fick som hon ville
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Tar några timmar i ugnen, men är verkligen lätt och i ugnen sköter den sig själv ju
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.