HelstektentrecôteEntrecôte i bitDigitaltermometerSalt och pepparSmörSätt ugnen på 150 grader. BearnaiseSauce½ dl vitt vin½ dl vinäger1 msk finhackad lök½ msk torkad dragonEn nypa salt och lite vitpeppar3 äggulor25 gr kallt smör1 ½ dl smält smör2 msk hackad dragon och persiljaKoka vinäger, vin, lök och kryddor tills ca 2 msk vätska återstår
Bind köttet med en stektråd (bifogar klipp som visar hur man gör, se längre ner). Helstekt entrecote är mycket gott och praktiskt att laga när man vill bjuda på något festligt till många personer
Smaka av med salt och peppar. Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme. Lägg i alla ingredienser utom ägg och smör och koka tills det knappt finns vätska kvar i kastrullen
Räkgryta med bröd. Jambalaya med risoni och kräftstjärtar. Thaisoppa med ingefära, citrongräs och lime. Tacos med grillad ryggbiff, limesyrad rödkål och mojo
Med detta recept kommer du att briljera vid grillen. För entrecôte. Pensla köttet rikligt med glacé och grilla köttet kort men hett så det får en nästan bränd yta
Stek entrecôten i en grillpanna eller grilla den på en grill. Servera medbearnaisesås, gärna ett salladsblad, bakad potatis och de smörstekta kantarellerna
Det er noe medhelstekte kjøttstykker, synes jeg. Likevel er det lekrere med kjøttstykker servert i tynnere skiver, enn en stor klump med kjøtt stekt og deretter lagt på tallerkenen
I med ganska mycket svartpeppar, vitlöksklyftor, lite torkade kryddor, timjan kanske eller torkad salvia, salt och bryn sen entrecôten i det på alla sidor
Jag stekte en bit hel entrecote (från Lövsta Kött), kryddade den med kakao och kanel, och till det serverade jag en pytt på potatis, morötter och vitlök samt en fuskvariant på bearnaisesås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.