Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Resultatet blev en krämig och fyllig proteinboll med en frisk smak av citron och hallonet i mitten fungerar kanonbra för att bryta av lemoncurdens lena citronsmak
Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. På diverse fika- och lunchraster är Helena den som alltid kommer med en massa härliga bak- och matrelaterade tips
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Vad kan man då göra med denna lemon curd. [ Mumsigaste LemonCurden ever ]. Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till
Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Hacka löken och paprikan i mindre bitar och bryn i stekpanna några minuter, fyll sedan det förgräddade pajskalet med denna "röra"
Den här citronkakanmed blå vallmofrön pimpad med en sockerlag är den typen av kaka. citronkaka. Täck en avlång bakform med bakplåtspapper allt smöra den och bröa med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.