Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiäri det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Helkycklingilergryta. helcitron. Torka av kycklingen och placera ilergrytan. En stor majskyckling som legat imarinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker
Serveras med Ris. 1) Lägg lergrytani blöt 15-30 minuter. 2) Blanda Soya, Olja, Salt och Peppar i en liten skål. 3) GnidinblandningeniKycklingen, lägg den i grytan och sätt på locket. 4) Sätt ini kall ugn och 250 grader. 5) Låt vara i ugenen 1,5 - 2 timmar. 2 kg HelKyckling. 1 tsk Kinesisk Soys
)Därför kommer nu kycklingen som vi åt igår. Lägg ilergrytan. Ligger en dag back nu med middagen. )Hittadeegentligeninget recept på kyckling, så det fickbli en ganska naturell variant med lite örtsås till
Köpte en stor helkyckling som vi ugnsstekte tillmiddag. Pressa resten av apelsinen över kycklingen. Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar
Denna gång hade jag två hela färska kycklingar. Så det här blev en bra hitte på helt enkelt. Jag började med att salta ordentligt och krydda insidan av kycklingen
Helafamiljen älskar kycklingilergryta, och jag gör ofta likartadevarianter men sällan samma. Snittaskinnet på kycklingen, lägg den i påsen och klappa inmarinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.