Det har blivit rätt lite julmat för oss i år för ovanlighetens skull. Snittarna passar även perfekt till fördrinken eller till lite bubbel på nyårsafton
Jag tvivlar visserligen på att det är någon som blir akut allergisk mot en blogg med för många bakverk postade på rad, men i grund och … Fortsätt läs →
Jag gjorde en väldigt god lasagne igår, till ca 4 portioner gjorde jag som alltid denna. För att lasagnen skulle bli glutenfri använde jag Sempers lasagneplattor och istället för en bechamel så kokade jag upp 3dl grädde när den fått en lite tjockare konsistens så la jag i 2dl grovriven parmesan och lät osten smälta. Jag fick lägga på folie redan efter 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början Sen njut av en väldigt god middag. 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början
Jag har gjort våfflor, förförsta gången i mitt liv. ) Vi har inte haft något våffeljärn men häromdagen kom mannen hem med ett så sagt och gjort så har det gräddats 2 sorters våfflor i värmen, puh
Denna tunga blev kanske till och med för mör, men reglera koktiden genom att tänka på hur stor tungan är och kontrollera den under kokningen med en sticka, eller gaffel t ex
Igår var det så äntligen dags för mitt första kokbokstest. Det hela går alltså ut på att jag och Christian ska laga var sitt recept ur valfri kokbok i veckan, för att lära oss något nytt och variera oss mer i köket
)Denna gång tog jag ajvar relish istället för tomatsås. Täck sedan hela pappret/degen med plastfolje, kavla utanpå plasten tills degen täcker hela bakplåtspapper, drar försiktigt bort plasten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.