I helgen som gick mumsade killarnaisig den här påsktårtan som jag provbakade och eftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela med mig av receptet
Testade baka ett tunnbrödi vedugnen idag. Jag gjorde en snabbvariant. Tunnbröd på rågmjöl. Lät den stå och jäsa i ca en halv timme och delade sen upp den i fem bitar
Förra året hängde jag med någon historiskt klädd dam på Skansen som bakade hårda tunnbröd. Bröd ska vara antingen supermjukt och färskt eller jättehårtenligtminmening
En gång provade jag att helt enkelt att koka bären, passera dem och använda puré till en sorbet, som i det här receptet, men det som skribenten kallar "spännande sträva" skulle jag snarare benämna förfärlig sträva
och som vanligt tar jag bort champinjonerna. Jag gjorde en väldigt god lasagne igår, till ca 4 portioner gjorde jag som alltiddenna. För att lasagnen skulle bliglutenfri använde jag Sempers lasagneplattor och istället för en bechamel så kokade jag upp 3dl grädde när den fått en lite tjockare konsistens så la jag i 2dl grovriven parmesan och lät osten smälta. Sen varvade jag allt som vanligt och avslutade med mer parmesan på toppen, gräddade det hela i ugnen på 225grader i 40 minuter. Jag fick lägga på folie redan efter 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början Sen njut av en väldigt god middag. 225grader i. 40 minuter Jag fick lägga på folie redan efter. 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.