Jag har tänkt att baka något med just halloweentema. Vad mysigt med allahelgona i helgen. I och för sig hade jag behövt plugga men mysigt att få vara med Belle hela dagen också
Täck med plastfolie och ställ kallt en stund. Häll ner sockret och glukosen i det smälta smöret och låt det puttra på medel värme tills det börjar få en lite kolabrun ton
Blanda hjorthornssaltet med mjölet och rör ner i degen, vispa till en jämn smet. Men nu inför Halloween hade jag det perfekta ändamålet för dom och inhandlade dessutom olika färger och fler storlekar, för inget monster är ju sig likt, eller
Halloween, med kladdkaka på menyn. Så, den kommande veckan kör vi lite Halloween-tema här på bloggen. Gör ett spindelnät av chokladsåsen och toppa med att placera ut spindlarna i nätet
)) Eftersom vi ville ha med så mycket som möjligt och vet att alla alltid "klagar" på att de alltid är så mycket att välja på och så stora desserter så valde vi att ha ett litet "mini-tema" och gjorde allt på bordet väldigt smått
) Köttfärsen smaksatte jag med tacokrydda och serverade med tacoschips och de var verkligen gott =) Dock blev de inte riktigt som min bild i huvudet och de såg bättre ut på plåten innan de åkte in i ugnen men sen jäste de ihop på alla sätt och vis och såg mer ut som en barbapappa haha
Nu på onsdag firas traditionsenligt Halloween i USA. För att fira har lillungen och jag hängt upp orange halloweenlampor, bakat läbbiga spindelmuffins och karvat fram en riktigt läskig pumplykta
På lördag ska hela familjen hem till en fin vän och hennes familj och vi ska tillsammans med ytterligare en familj ha ett litet kalas i ”halloweenanda” och det ska bli jättemysigt
Det fick bli ugnsbakade paprikor som jag fyllde med en god kasslerröra. Ville ordna en rolig Halloween-middag för barnen, men hade inte så mycket till energi så jag gjorde det enkelt för mig
För mig har Alla Helgons Helg/Dag, som det kallas i Sverige, handlat mer om att tända ljus för de som inte längre finns med oss i livet och att kanske besöka graven under helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.