Skiva gurkan tunt med osthyvel, matberedare eller kniv. Lägg ett fat och en tyngd över (har man ingen tyngd kan man fylla en kastrull med vatten) och låt stå i en halvtimme
Skiva färsk gurka tunt med osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Håller med Johan -"Pressgurka kan man ha till allt. Så när jag köpt det och började leta recept visade det sig att alla recept var med vanlig slanggurka
Blanda köttfärs med grovhackade dragonblad och spenat. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva löken tunt och fräs den långsamt tillsammans med lite timjan i smör i en kastrull
Vem minns inte söndagssteken medpressgurka. Varva skivorna med salt i en skål. Låt gurkskivorna rinna av och lägg i en skål tillsammans med ättikslagen och persiljan 1 slanggurka 0
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.