Servera med ris, gärna fullkorns- eller råris, eller potatis och en blandad sallad. Nedan skriver jag in receptet som det står i appen där man tillagar i vanlig gryta på spisen, och efter det skriver jag vilka förändringar jag gjorde och hur jag tillagade gulaschen i Crock Poten
Dela, kärna ur och hacka chilin och strö över. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Bryn lök, vitlök och kummin i en vid kastrull. 1,5-2 kg högrev i tärningar. 4 msk hel kummin. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner. 1,5-2 kg högrev i tärningar
Jo då, det finnsminsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagd stekt sill som snabbt följdes av hans favoritinläggning
Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Dela, kärna ur och hacka chilin och strö över. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna. Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Jag har gjort en riktigt god gulasch en gång innan -då med kött. Och jag minns det som att det tog sådan tid att göra den, dels för att det var köttgryta med fina bitar som behövde puttra ett antal timmar för att bli möra och dels för att jag smakade av och smakade av tills det blev den där perfekta mustiga grytan
2 gula lökar 1 röd chili 2 gröna paprikor 1 röd paprika 1,2 kg potatis 3 vitlöksklyftor 4-5 msk tomatpuré 10-15 dl vatten 2. - Läs hela inlägget här 6 port D. 4-5 msk tomatpuré. 10-15 dl vatten
Sedan det eviga - vad ska man bjuda på. Originalreceptet har jag (genom Eriks föräldrar) hittat på COOP , men jag har lagt till lite bönor och rotfrukter eftersom jag inspirerades av en gulaschsoppa som vi åt under en weekend i Polen nyligen
Yoghurten går även enkelt att göra mjölkfri genom att använda nöt- eller havremjölk och ersätta kvargen med lite mer banan eller avokadon som är krämigt i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.