Gulasch görs ju normalt på nötkött som får puttra länge, här en mer snabblagad variant som ger en mustig smak och som smakar som ett långkok, servera köttfärsgulaschenmed morotsstavar eller andra rotsaker, en klick svalkande crème fraiche och ris
Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg
Barnen älskar gulaschsoppa, så det borde väl vara ett säkert kort medgulaschgryta tänkte jag. Barnen åt dock med god aptit och av högreven var det faktiskt inte mycket kvar
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Bryn färsen i en stekpanna och pressa i vitlöken, krydda med salt och peppar. Servera med en sallad. Denna rätt måste ni göra så krämig och framförallt tar det inte lång tid
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.