Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan). Ta fram och grilla köttet eller stek i panna på hög värme med lite smör utan att torka bort marinaden, ett par minuter på varje sida
Denna såsen smakar perfekt ihop med en grillad kött eller fiskbit men den smakar även kanon som tillbehör till en varmrökt lax eller som tillbehör på sillbuffén, eller varför inte bara att ha för att doppa den nykokta sommarpotatisen i
Och inte vilka grillspett som helst. I fredags blev det grillspett. Även potatisen enkelt fixat liksom tomathalvorna som åkte medpå gallret med lite olivolja, salt och svartpeppar
det får väl bli ett gäng extra ombyten och extraoveraller medpå måndag. Man kan ju göra alla möjliga röror och fylla potatisenmed men vi föredrar lite smått plock och keso eller creme fraiche
Placera dessa därefter köttet som ett torn på tallriken och stick en trästicka rakt igenom. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i fläskfilénoch låt stå minst en timme
Jag började med att lägga fläskfilén i stekpåsenmed grillkrydda och vitvin. låt den svalan i påsen. När den svalnat, tärande jag fläskfilénoch la allt i en
Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Påmed locket och glöm bort, maten är klar sen ikväll. Lättlagat i Crock-Pot en lat dag som denna, bitar av fläskfilé marinerat i rosépeppar, salt och olivolja varvat medpotatisoch andra kylskåpsfynd
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Hacka löken till stora bitar och stek den påmedelvärme i smör tills den mjuknat. Stek i en torr panna och ha ner en klick smör på slutet när de börjar torka till
Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg över köttet i en ugnsfast form och klappa in det med peppar. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen
Imorgon ska Nicke iväg på dan och fixa med en transport. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.