Blanda limeskal, ingefära och Philadelphia till en sås och smaka av med salt och nymald svartpeppar. För tonfisk räcker det med kortare tid, då den gärna ska vara rosa i mitten)
Lägg dem på grillen och vänta tills musselskalen öppnar sig, då är de färdiggrillade. Pensla musslorna i skalet med vitlökssmöret och lägg tillbaka dem på grillen så att de blir varma igen
Det var längesedan jag åt rökta musslor och de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
Skölj musslorna och lägg i en bunke med lock. Smaka av med limeskal, örtsalt och peppar. Kontrollera att musslorna är hela och att skalsköldarna är slutna
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.