Nu är vi hemma igen efter att ha hälsat på syrran med man och hund i Älmhult. Helgen har bjudit på thailändsk mat, en heldag i Malmö, rekord i chipsätning framför melodifestivalen och långsam sjudning av mig själv i bubbelpool
Först ut är en morotskaka – saftig och kryddig med en len färskostfrosting på toppen. Jag dekorerad min morotskaka med rosor och ”twirls” (eller korkskruvar) – gjorda av morötter
Hittade en spännande strösselburk på Maxi idag som jag fick användning för till lunch. Smaksätt med lite florsocker och kanel, lägg i spritspåse om du vill köra överkurs
Nu de senaste åren har jag varit dålig på att baka påsöndagarna. Men nu när Sebbe och jag bor hos mina föräldrar i sommar har vi bakat scones som på den gamla goda tiden
Häll på resten, lägg i persiljeknippet. Steffes söndagsgryta med äpple & persilja. 1 Skinkstek (denna skinkstek var på ca 685 gr). (gärna 1 timme, köttet vinner på det). Under tiden har du skalat potatisen och delat den i 4 – 6 bitar. ca 685 gr
denna makalöst goda gratäng, som avnjöts påsöndagskvällen av vår trötta, men nöjda, familj. därför att det faktiskt verkar som att ni litar på mitt goda omdöme
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion. (*) Kyckling(**) Färskost rullad i svartpepparBevis på att jag inte alltid lyckas
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på175°. Grädda i nedre delen av ugnen 2530 min. Ställ kallt minst 5 timmar till servering. Garnera med rosor och band 150 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.