Vispa smör, vaniljsocker, strösocker och farinsocker med elvisp. Vänd i anis och dragon. Tillsätt valnötterna och nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord
En fördeg med råg (klicka för att gå till receptet)Skållning. Bearbeta degenBlanda fördeg, skållning, rågmjöl, dinkelmjöl, manitoba, öl, brödsirap och stött anis
a detta goda och lättlagade filmjölksbrödet med smak av anis och fänkål. Grovlimpa medanis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först). 1/2 msk anis
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Med hjälp av en matberedare kan du till exempel svirra ihop scones på nolltid. Ställ gärna mixerskålen med kniven monterad på vågen och nollställ den så är det lätt att få rätt mängder
Stöt anis och fänkål grovt i en mortel. Baka ut till fyra rundlar med 18 centimeter i diameter på en plåt med bakplåtspapper och nagga med gaffel. 5 msk anis, hel
En med burktomater, lite chili och samma smak av anis och citron. Den blir mer koncentrerad i sin smak och man vill kan man göra den mer kompottlik och så passar det bra med rostad mandel till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.