För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Ingredienser Portioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg till i inköpslistan
Häll apelsinsåsen över de färdiga kycklingfileerna och garnera med apelsinfileerna. Medans såsen kokar skär du skalet av den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfileer
Rör ner kanelen just innan servering och ät den varm med glass. Efterrätten som var en del av utmaningen tre rätter för 100 kr blev en sorts apelsinsåsmed vaniljglass. Apelsinsåsmed glass 4 portioner 2 kg apelsiner 1 liter vaniljglass 2 msk socker 1 msk sirap 1-2 tsk kanel (mängden socker/sirap beror på hur söt apelsinerna är) Skala och ta ut fruktköttet
Den passar till kyckling, fläskkött av olika slag, grillat, till och med fisk. Själva hade vi denna till grillspett på kyckling och fläskkött häromdagen tillsammans med ris
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka medapelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Där stog det ”fisk med apelsin. Jag började med att urbena torsken (trodde så klart den var urbenad då det var filé, men så var det inte), sedan hade jag lite smör i en ugnsform, la dit torsken och saltade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.