Glad gris. Så här i sommartider när solen gassar och grillarna går varma hemma på svenskarnas trädäck tycker jag att det är makalöst tråkigt att köpa kött i affären
Sätt in bröden, lägg några isbitar på plåten. Ta ut bröden ur formen, låt dem vila på ett galler, linda in dem i handdukar och låt dem vila tills nästa morgon
Fortfarande inte vidare sugen på vare sig gryn eller någonting liknande och eftersom solen lyser och det är riktigt härligt sensommarväder ute ville magen och munnen ha någonting svalt
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.