100 gr smör2 ägg1,5 dl socker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl grädde eller mjölk Vispa socker och äggBlanda mjöl och bakpulver Smält smöretBlanda ihop alla i ingredienser Häll smeten i smord form och grädda på 200 gr ca 40 minuter kolla med
Idag gästas bloggen av ytterligare en av mina kollegor, söta Anastasia. Hon kommer idag att bjuda er på grekiskt och har vi lite tur så återkommer hon med även något libanesiskt recept
Jag bakade bröd igår. Jag hade jäst-vatten-vetemjöl-olja-2 dl kvarg-1dl linfrön och massa kärlek. ❤️ 210 gr ca 10-15 minuter ( formade till platta frallor) de blev väldigt saftiga av kvargen
Mille feuille betyder tusen blad och består av smördeg och vaniljkräm och är glaserad med fondant. Den är egentligen en ganska enkel bakelse som bli fantastisk på grund av hantverket bakom och genom att använda riktiga råvaror
Då var det dags för ett nytt gästbloggsinlägg. Denna gången har jag äran att presentera Rebecka Nord, kreatören bakom instagramkontot Chlorophilled och det lilla kallköket Crude Cuisine, tillika matnörd, rawfoodkock och utbildad kallskänka
Hej. Karin heter jag. Jag är 32 år och driver matbloggen En Smak Av Karin sedan början av 2007. Jag har alltid varit intresserad av mat – både att laga den och äta den – och till en början startade jag min blogg för att jag ville ha ett bra ställe att samla mina recept på
Ny hälsoblogg. se länge haft en hälsoblogg på engelska på denna adress. The post Ny hälsoblogg. Jag är glad att kunna meddela att jag nu börjar blogga på tillsammans med min partner, kollega, fästman Erik
Det blir lite ensamt här på bloggen ibland. Jag har mött Jeanette Bohman från Skivars Gästgivaregård i jobbet flera gånger och när jag såg deras sillbuffé på Facebook fick jag idén att låta henne blogga om ett av de mer spännande recepten i år
Detta är mitt egna recept på hallongrottor. Smakar precis som på konditoriet. Du kan lätt byta ut sylten mot din favorit eller tex blåbärsylt, hjortonsylt
Millas Focaccia. Här kommer en lite beskrivning hur man går till väga när man gör en Focaccia. Efter man har gjort degen och den fått jäsa i ca 30 minuter (i bunken) den ska jäsa upp dubbelt så ta ut den på bakbordet (köksbordet) och tryck ur luften ur degen och kavla sedan ut den till en rektangulär platta
Nu finns mitt gästinlägg upp hos Från sött till salt. Då Ulrica själv inte har någon grill önskade hon ett grillrecept så där bjuder jag på grillad lammytterfilé med smarriga tillbehör
Recept. zinnabruden. ons, 2013-10-02 09. 27. 30min. (0). Börja med att skära potatisen i mindre bitar (jag gör kuber)Koka om klara och ställ så dom svalnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.