Morotskaks frossa. Halloj. Visste ni att på fredag är det morotskakans dag. Tänkte fresta med några recept så ni kan baka och äta massor av detta underbara bakverk
Just nu är rabarbern riktigt fin – underbar i kräm och paj – en verkligt klassisk köksväxt. Själv plockar jag den i ett litet strövområde i närheten av där jag bor, dit den spritt sig och numera frodas vilt, men den finns också att köpa i butik förstås, ofta till ett bra pris
Orkar ni mer mat. Jag kan ha fel men visst känns det som om påsken slår julen i frosseri av godsaker. Tycker jag äter och fikar mest hela tiden och än är det inte slut, vi har ju två dagar kvar att njuta av livets goda
Man får ju inte vara sämre än alla andra så även om jag inte brukar följa strömmen och göra som alla andra så kände jag för att leka lite med mitt gamla våffelrecept och göra belgiska våfflor med lite tillbehör
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Enligt mig, men om du gillar dem och går på LCHF så frossa på. Efter en dag med lyckade middagsförsök och mindre lyckade bakförsök (jag öppnade ugnen och den fräna lukten av hårfärgningsmedel - jag skojar inte - mötte min näsa
Vi frossar just nu i grönkål här hemma, så himlans gott. Gjorde min goda moussaka idag dock utan mejerier, blev hur bra som helst om inte bättre än grundreceptet
Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.