14 kycklingfiléer
(med skinn) 2 broccoli, i små buketter olivolja, att steka i 2 klyfta vitlök 2 peperoncini (eller 1⁄2 tsk chiliflakes) 0,5 citron, saften och skalet salt
1 Parmesancreme1,5
dl majonnäs 0,5 dl gräddfil 2 dl parmesanost, riven 2 msk färsk bladpersilja, finskuren svartpepparSätt ugnen på 150 grader. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Stek med skinnsidan först i lite olja på medelhög värme så skinnet får färg. Sänk värmen något. Vänd sedan och ge andra sidan yta. Tillaga kycklingen klart i ugnen på i cirka 15 minuter eller tills en innertemperatur på 68 grader. Låt kycklingen vila till 72 grader innan servering (minst 5 minuter). Dela ner broccolin i mindre bitar, stek sedan på hög värme i olja. När den får färg, sänk värmen och tillsätt vitlök och peperoncinin. Stek några minuter, dra av från värmen och krydda med zest från en hel citron och saft från en halv. Smaka av med salt. Låt vila till servering. Blanda alla ingredienser till permesancrèmen, smaka av med svartpeppar och salt. Servera skivad kyckling med broccoli och parmesancrèmen. Glöm inte att matsortera skal från lök och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din rätt. /Köket-redaktionen
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Servera med biffarna och valfritt tillbehör. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans
Blanda dem med lite salt och olivolja. Lägg ner broccolioch tomater i en ugnsfast form. Värm under tiden en stekpanna till högsta temperatur och bryn kycklingbrösten i olja i ett par minuter på varje sida till fin brynt färg
4 kycklingfiléer (med skinn). 2 broccoli, i små buketter. 0,5 citron, saften och skalet. 4 kycklingfiléer (med skinn) 2 broccoli, i små buketter olivolja, att steka i 2 klyfta vitlök 2 peperoncini (eller 1⁄2 tsk chiliflakes) 0,5 citron, saften och skalet salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.