Frasig kycklingfilé med broccoli och parmesancrème
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (med skinn)
  • 12 broccoli, i små buketter
  • 1 olivolja, att steka i
  • 12 klyfta vitlök
  • 12 peperoncini (eller 1⁄2 tsk chiliflakes)
  • 10,5 citron, saften och skalet
  • 1 salt
  • 11,5 dl majonnäs
  • 10,5 dl gräddfil
  • 12 dl parmesanost, riven
  • 12 msk färsk bladpersilja, finskuren
  • 1 svartpeppar
  • 14 kycklingfiléer (med skinn) 2 broccoli, i små buketter olivolja, att steka i 2 klyfta vitlök 2 peperoncini (eller 1⁄2 tsk chiliflakes) 0,5 citron, saften och skalet salt
  • 1 Parmesancreme1,5 dl majonnäs 0,5 dl gräddfil 2 dl parmesanost, riven 2 msk färsk bladpersilja, finskuren svartpepparSätt ugnen på 150 grader. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
 Stek med skinnsidan först i lite olja på medelhög värme så skinnet får färg.
 Sänk värmen något. Vänd sedan och ge andra sidan yta. Tillaga kycklingen klart i ugnen på i cirka 15 minuter eller tills en innertemperatur på 68 grader. Låt kycklingen vila till 72 grader innan servering (minst 5 minuter).
 Dela ner broccolin i mindre bitar, stek sedan på hög värme i olja. När den får färg, sänk värmen och tillsätt vitlök och peperoncinin. Stek några minuter, dra av från värmen och krydda med zest från en hel citron och saft från en halv. Smaka av med salt. Låt vila till servering.
 Blanda alla ingredienser till permesancrèmen, smaka av med svartpeppar och salt. Servera skivad kyckling med broccoli och parmesancrèmen. Glöm inte att matsortera skal från lök och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din rätt. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.