En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franskachokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller franskchokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
FRANSKCHOKLADTÅRTA MED CHOKLADGANACHE, VANILJKRÄM & PISTAGE. Nu gott folk ska ni få dreggla, detta hörrni är den godaste skapelsen jag någonsin satt tänderna i, tror jag gjort tre stycken redan å fler lär det bli
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnande chokladsmeten i äggvispet
Igår ville jag och min lillebror baka, så det fick bli denna underbara kaka. Den var verkligen helt otroligt god, och dessutom väldigt fin om jag får säga det själv
Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggulor och äggvitor. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta i smöret
Franskchokladtårta är som en kladdkaka fast obeskrivligt mycket mer lyxig och mäktig. Skillnaden är att man i kladdkaka använder kakao och i franskchokladtårta använder mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.