fröknäcke
ruhu999
ruhu999

fröknäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Istället för chips blir det tunt, frasigt knäcke fyllt med frön men utan gluten.
  • 1 timme och 25 minuter
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl chiafrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ tsk salt
  • ½ dl raps- eller solrosolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och oljan i en bunke. Häll över det kokande vattnet och rör om ordentligt.
  • 2. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen så tunt som möjligt Grädda kakan i cirka 1 timme. Ta ut och bryt till lagom bitar.
  • Klicka på Läs mer-knappen för att skriva ut receptet på svt.se/recept.
  • Läs mer

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.