8 portioner
Den som vill kan använda rökt fläsk. Somliga smörbryner lök och fläskbitar i förväg, men vanligare är att de läggs i råa. Rårörda lingon eller lingonsylt, samt ovispad grädde och/eller skirat smör förhöjer måltiden.
Just den här gången räddade jag en låda misshandlade ekologiska kvisttomater från att dö stora mögeldöden, men självklart funkar det att laga såsen på burkade, hela kvalitetstomater om man tycker att färska känns för lyxigt
Våga göra bearnaisesåsen från grunden. Blir det för hett ta bort från plattan ett tag. Tag kastrullen från plattan och ställ på en fuktig disktrasa så står kastrullen stadigare
Degreceptet kommer ursprungligen från Reddit, och ser ut som följer. Från det kokande vattnet, ta upp dem med hålslev och lägg i kallvatten, dra sedan av allt skal
Receptet på bearnaisesås kommer från Olofs favoritkock Per Morberg. Smält smöret sakta i en kastrull, och ta det sedan från plattan, men försök ändå varmhålla det lite grann
Man kan fråga sig vad det egentligen innebär att laga mat från grunden. Ska man verkligen laga mat från grunden på riktigt så bör man rimligtvis mala sitt eget mjöl och bara använda färska råvaror
Det fick bli hemmagjorda hamburgare från grunden och svaret på frågan om det är någon skillnad. Vi har en elektrisk från Philips och den fungerade riktigt bra men annars finns det ju klassiska vevmodeller och också som tillbehör till köksmaskiner osv
1. Skölj ärterna och lägg dem i blöt i tolv timmar. 2. Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sjuda tillsammans med lök och buljong, tills ärterna är mjuka - cirka 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.