Forma till bollar och lägg upp på en bakplåtsklädd form, grädda 15-20 minuter. Är ni sugna på ett gäng glutenfria chiafrallor att ha som komplement till ett mysigt julfika eller en brakfrukost
Jag vet. Jag vet, sa jag. Det spelar ingen roll att det har bloggats om biff och bea till förbannelse, för åratal sedan, och att Isobel Hadley-Kamptz redan har skrivit vad som kanske måste betecknas som en fantastisk hyllning och samtidigt en genial tillagningsbeskrivning till ovan nämnda rätt
For my international readers. instagram 100kitchenstories. Det är sommar, det är sol och det är varmt. Det man helst vill dricka och äta är då något kallt och svalkande, som man kan ha förberett sedan dagen innan, som man bara kan plocka fram från frysen och som givetvis är hälsosamt och utan socker
Så jag fortsätter min långsamma resa från konsument till producent. Helst vill jag göra själva kastrullerna själv och någon gång i framtiden ska jag bannemig dreja alla mina tekoppar och soppskålar själv
Enligt receptet ska bottnarna gräddas i varsin form men eftersom jag inte hade tre lika stora formar tänkte jag att jag kunde grädda all smet samtidigt i en form och sedan dela kakan i tre delar
Om inte glassmaskin används så häll smeten i en plastform och in i frysen. Kör i glassmaskin 45-50 minuter och häll därefter ner glassmeten i en plastform och ställ in i frysen, ska frysa minst 4 timmar
100 g mörk choklad2 dl grädde1 msk smörSmöra och mjöla 3 st formar med löstagbar botten 20 cm i diameter, klipp gärna ut en cirkel av bakplåtspapper och lägg i botten. Fördela nu smeten jämt i de tre formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.