1 dl
mjölk i en kastrull så att klumparna försvinner. Tillsätt resten av mjölken, smöret och slå på värmen. Koka upp och sänk till svag värme. Rör hela tiden i kastrullen, både för att förhindra att det bränns och för att följa med på konsistensen. Låt det koka ett par minuter tills den börjar tjockna till en tjock bechamelsås. Ta bort från värmen, knäck i ägget och rör ihop. Blanda i smaksättningen. Ta sedan kastrullen tillbaka till plattan och koka upp. Rör hela tiden tills smeten har blivit riktigt tjock, tänk typ tjockt pulvermos i konsistensen, det ska gå att at ut små bollar med teskeden som håller formen.
Cookie Dough tryfflar närmare bestämt. Cookie Dough tryffel. Godkväll, godkväll. Idag har eftermiddagen verkligen gått i ett, så jag är nästan lite paff över att dagen redan börjar lida mot sitt slut om jag ska vara ärlig
Har aldrig köpt kakdegsglass i affären men har hört att det skall vara himla gott, så vad passar då inte bättre än att göra lite egen kakdegsglass, ja för kakdeg är tokgott och hemmagjord vaniljglass är tokgott och kombinationen av dessa två kan inte bli annat än smarrigt värre
Är det nån av er som älskar Ben & Jerry’s Cookie Dough. Cookie dough. Bred försiktigt på cookie doughen, hjälp gärna till med fingrarna tills allt är helt täckt
Jag insåg att jag kunde rulla den där kakdegen till bollar, stoppa in i frysen och sedan använda kakdegsbollarna till att gör min alldeles egen version av Cookie Dough Icecream med mindre socker, utan konstiga ämnen och dessutom vegansk och glutenfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.