Ett lite hälsosammare bröd med fröer, nötter och världens bästa glutenfria mjöl - Durramjöl. Som ni förstår har det blivit mycket av det goda i sommar och som ni också vet finns det en gräns för hur mycket som är nyttigt att sätta i sig
Blanda vatten och mjölk, värm till fingervarmt. Detta bär emot att säga, för en smörgåsälskare som mig, men idag är jag faktiskt lite trött på deg och bröd
Och man kan baka många många småkakor för de pengar en terapeut skulle kosta i timmen. Mina bästa kolasnittar, chokladsnittar med extra mycket choklad och den här nykomlingen
Ta gärna svängen förbi en hyvens fiskdisk och shoppa ett par fina filéer innan. Det är hans mamma som står för originalreceptet så hon får ta åt sig äran här också, även om jag ändrat en del i receptet
Skiljer det verkligen så mycket mellan de olika mjölsorterna. Det finns otroligt många olika sorters mjöl att köpa i livsmedelsbutikerna och det är lätt att bli förvirrad
Chokladkaka , till exempel, har redan kakaopulver — vilket är en mycket fin torr ingrediens. Mjölet innehåller vetestärkelse och bakpulver vilket gör det perfekt för sötare bakverk — ett bra sätt att lyckas med luftiga sockerkakor, spröda småkakor och porösa kaffebröd
Blanda de båda mjölsorterna med smöret och vattnet till en deg. Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 6 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 250 g smör 3 msk vatten Fyllning. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 6 dl vetemjöl. 2 dl grahamsmjöl. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.