Vällagrad med andra ord. Är det inte blåbärsglögg så är det med vaniljsmak eller lingon. Bäst tycker jag om Dufvenkroks glögg med whiskysmak eller den som smakar konjak
Anledningen är att själva koppen är av aluminium och den lilla metallbiten är ofta gjord av järn, som sorteras ut av magneter och om vekeshållaren sitter kvar i ljuset så kommer även koppen att åka med på “fel” väg, istället för att åka medtill aluminiummängden som återvinns och blir ny aluminium
Vispa creme fraichen med elvisp för att få en trevligt fluggig konsistens. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Ändå kan man bli trött på det ibland. Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också
Pressa ner med en sked eller slickepott. Dels är det enkelt och så blir det alltid så bra. Gör den helst dagen före så den får stå och stelna till rätt konsistens
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.