Hacka den färska koriandern och pressa limesaften medan dahlen kokar. Jag försöker finna det ultimata dhal-receptet, och testar olika variationer av linser och kryddor nästan varje gång jag kokar dhal
Te på mynta, citronmeliss och vinbärsblad 4-5 blad av mynta, citronmeliss och vinbärsblad Gör så härVärm vatten i en kastrull så bubblorna är stora som fiskögon(det ska inte stormkoka)Lägg bladen i en tekoppHäll på vattnetLåt dra några minuter Använd gärna vanligt te som grund och smaksätt med färska blad En god Örtagårdssås piffar till grillbiten
Hacka den färska koriandern och pressa limesaften medan dahlen kokar. Jag försöker finna det ultimata dhal-receptet, och testar olika variationer av linser och kryddor nästan varje gång jag kokar dhal
/ 300 g krossade tomater / 2 vitlöksklyftor, pressade / 1/2 röd lök, hackad / 1 paprika, strimlad / 3 finhackade citrongrässtänger, ej den nedersta stjälken / 1 1/2 tsk örtsalt, mer efter behag / 1 msk röd currypasta / 1 riven morot / 200 ml fet kokosmjölk, hälls i till sist / Färska kryddor att toppa med, jag använde dill, persilja och basilika / Proteinkälla av valfri sort, jag använde två st MSC-märkta & ekologiska sejfiléer. / 300 g krossade tomater / 2 vitlöksklyftor, pressade / 1/2 röd lök, hackad / 1 paprika, strimlad / 3 finhackade citrongrässtänger, ej den nedersta stjälken / 1 1/2 tsk örtsalt, mer efter behag / 1 msk röd currypasta / 1 riven morot / 200 ml fet kokosmjölk, hälls i till sist / Färska kryddor att toppa med, jag använde dill, persilja och basilika / Proteinkälla av valfri sort, jag använde två st MSC-märkta & ekologiska sejfiléer
4 st färska fikon. 4 st färska fikon. . Ett gott drinktilltugg som går bra att göra ett par timmar i förväg, täck med folie och låt stå framme så kommer ostens smak fram bättre
1 näve färska basilikablad. Håll såsen varm under tiden som du steker tonfisken, max 1½ minut/sida, och servera sedan genast med färska basilikablad till. 1 näve färska basilikablad. Håll såsen varm under tiden som du steker tonfisken, max 1½ minut/sida, och servera sedan genast med färska basilikablad till
Ta dom färska basilikabladen och tryck ner dom mellan tomaterna, längst med sidorna. Nu har jag rätt så mycket tomater i växthuset så därför beslutade jag mig för att testa ett av Camilla Plums recept på konserverade tomater
Servera tillsammans med pressad potatis, citronklyfta, grönsaker och gärna några färska räkor. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.