Oaxen Krog & Slip är både en ny och en gammal restaurang. Oaxen Krog och Slip består av två delar, Krog är mer en finrestaurang med endast middagar och Slip ska vara ett ställe som man lätt kan komma och avnjuta god mat med både lunch och middag
Jo, biff med bambuskott – precis som på kinakrogen. Det smakade faktiskt precis som på krogen, fast kändes inte lika flottigt och det här köttet blev mörare och finare än det man får på restaurangen
Den här kära gamla drinken är faktiskt den första drinken jag nånsin beställt på krogen. Sol, värme och iskalla bubbliga drinkar - det är lyckliga sommardagar
Vi åt och drack medan musiken spelades på hög nivå och innan vi cyklade ner till krogen på stan blev det dans i soffan som av nån anledning är en stående grej när jag har fest hemma
Namnet Gino trodde jag kom ifrån att receptet är italienskt men när jag googlade kunde jag läsa att det tydligen är ett svenskt recept, från en krog i Stockholm som hette Gino
På polska heter den här rätten Fasolka po bretońsku och som sagt går att hitta i hela Polen, men inte på restauranger utan snarare på ölbarer och enklare krogar
Vegetarisk favorit Den här grönsakspatén hade jag ofta på menyerna, på de krogar där jag jobbade. Som en förrätt med en god sås eller som tillbehör på en buffé
Rostad eller ugnsbakad blomkål har varit poppis ett tag nu bland matälskare och på krogar och eftersom jag älskar kål av alla det slag så blev jag frälst direkt
Under mina resor till Prag, vilka var ganska många i min ungdom, brukade jag frossa i panerad ost med tartarsås, vilket serveras på varje kvarterskrog med självaktning
Till puddingen drack jag en lättöl från Gamla Enskede Bryggeri. Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravad lax kvar i frysen så var det dags att ändra på det
När man läser en meny på krogen så är det ganska avgörande hur en maträtt presenteras, eller hur. Det här är för mig det perfekta sättet att tillaga denna namnskyddade produkt, falukorven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.