Med detta sagt så undrar ni nu säkert vad Game of Thrones har med denna matblogg att göra. Jo, det är så att varje gång jag ser någon av de där riddarna ta fram en skål med en rykande gryta och lite bröd som de håvar i sig med en träslev, ja då blir jag också lite hungrig
Själv firar jag St Patrick med en härlig Guinness BeefStew – och naturligtvis ett glas öl till. Vill du hellre laga en riktig Irish Stew så hittar du ett recept här
Pulled beef är samma sak som pulled pork men med nötkött istället för fläskkött. Man tar två gafflar och drar isär allt kött och sedan kan man äta det exempelvis som jag gjorde med sallad och kebabsås
Servera med osaltat Basmatiris. Hetta upp en wok eller stekpanna med jordnötsolja och sesamolja på hög värme till det nästan börjar ryka, lägg i köttet och fräs hastigt 1 minut, lägg det stekta köttet i en skål och ställ åt sidan
Varför kör hon engelska helt plötsligt nu då kanske ni undrar. Har redan lagat två av hans recept och jag tänkte börja med att bjuda er på en riktigt fredagsrätt, kan gott och väl ersätta den vanliga tacosen tycker jag
Ursprungligen hade vi i en hel chili, det blev gott men rätt starkt tyckte vi vuxna, alldeles för starkt tyckte Freja, därför har vi justerat till en halv chili i receptet, men ni vet ju med er själva hur ni vill ha det
Blanda i frukten med konjaken och kryddorna. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Servera tortillabröden med en fyllning av pulled beef, guacamole, hackad rödlök, sallad och ev någon salsa (jag använder en äppelsalsa från Kiviks musteri)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.