-/ Enbärskryddad entrecote med gin- & flädersås , 4 pers. Original receptet kommer från Görn Helleblad, men jag har gjort om det lite, för jag hade ingen älgfilé och att ge mig på att flambera vågar jag inte
Varmrätten blev den återkommande favoriten enbärskryddad filé tillsammans med en sås smaksatt av gin och fläder samt till detta vitlöksrösti som jag gratinerade i hjärtformar
Deglacera ( skölj) stekpannan med vinet och konjaken och tillsätt fonden samt sockret, låt småputtra och smaka av allt eftersom, det kan hända att du behöver tillsätta lite vatten under tiden såsen puttrar i pannan, till sist monterar du i en smörklick och såsen är färdig att serveras, några enbär behöver du inte tillsätta i såsen eftersom du stekte de enbärskryddade fileerna i den samma pannan du just deglacerat för att ta till vara dessa smaker
Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör. Låt enbär och timjan fräsa med mot slutet. Skiva och fräs svampen i en annan stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.