Enhelg när livet är sådär underbart att leva. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Hur många gånger har vi inte fått höra kulinariska solskenshistorier om den där semesterlunchen som avnjöts på något sunkigt hak långt bort från de inställsamma turiststråken
Vi som tidigare knappast har sett på det på tv har nu alltså blivit övertygade av Björkarna om att det är en väldigt trevlig tillställning som helt går i vår smak
Blanda alla ingredienser & grädda i ugn. Ta ett lager med sylt, förslagsvis den här goda blåbärssylten som jag har köpt på Storegården och mellan det andra lagret valde jag marsankräm
Så här skrev en läsare till mig häromdagen. /MatsNu har jag letat bland recepten utan att hitta en sort som heter just Ingefärspepparkakor men kommit fram till att det måste vara de "Engelska pepparkakorna" som Mats mamma bakade
Förra helgen bjöd en vän ner ett gäng till ett fint hus på landsbygdenen bit utanför London. Vädret höll så vi kunde njuta av poolen, spela fotboll på gräsmattan och grilla på kvällen
Som tack för hjälpen bestämde vi oss för att bjuda på kräftor, västerbottenpaj med kantareller och nybakat bröd till middag och det blev väldigt gott och trevligt
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop menmarängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnenen kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Så varför inte bjuda din kärlek på en schysst frukost på sängen till helgen. När vi hade middag med våra goda vänner så fick jag den här fina presenten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.