Jag tänkte faktiskt tipsa er om en riktigt god efterrätt. Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar
Men jag hade iallafall förberett efterrätten för kvällen, så den får ni här och nu istället. När ni läser det här befinner jag mig i en varm källa på ett SPA, och har det förhoppningsvis hur bra som helst
När Jennie och Rebecca var här gjorde jag en riktig godis efterrätt, chokladkolapaj. )istället för att göra pajen i en springform så gjorde jag den i små aluminiumformar
Denna himmelska efterrätt hade jag experimenterat ihop till mig och Christoffer när han kom igår. Vi hade en behövlig myskväll, kollade på film och åt denna vackra skapelsen
Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
Det bästa med denna chokladiga efterrätt är att smeten kan förberedas dagen innan och sedan är det bara att grädda chokladfondanterna inför själva serveringen, sådant gillas starkt
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. bakblogg, dessert, fest, festlig dessert, festlig efterrätt, glace au four, glace au four recept, glace au four utan sockerkaka recept, glass i ugn, inredningsblogg, kalas, matblogg, Nyår, nyårs efterrätt, systrarna m, systrarnam, tomtebloss
Den härliga smaken av pilgrimsmussla som ligger i sitt skal med en härlig grön ärtsoppa, precis lagom stekta lammracks och en härligt efterrätt med kakor
Om ni vill ha någon efterrätt i Juletid så passar denna pannacotta perfekt, gyllene, vacker, krämig, och med juliga tillbehör så kan det ju inte gå fel
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka upp vatten, socker och kanelstång/ingefära, lägg ner äppelklyftor och koka dem lätt mjuka men inte söndriga, lägg upp klyftorna i smord ugnsform (spara sockerlagen för att göra fruktsoppa eller kräm av)
Dessutom är det här enefterrätt som till och med jag klarar av att göra. Det finns en anledning till att klassiker blir just en klassiker - när något är så bra från början att man inte behöver göra om receptet - det håller år efter år
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.