Det här är en delikat frukost som kallas för Kahi och är en stor favorit i Irak. Den är besläktad med baklava och består av tunna lager av filodeg som penslas med smör eller olja och gräddas i ugnen för att sedan ätas med honung, dadelsås eller hemmagjord sirap
Så imorse inspirerades jag av denna smakkombo, och gjorde enfrukostvariant med samma grund - helt glutenfri och vegansk, utan tillsatt socker eller grädde
Ett glas vatten med citronjuice på morgonen innan frukost ger dig en riktig kickstart som hjälper både utrensning och matsmältning under resten av dagen
Citronvatten kan du också ha stående i kylen någon dag eller frånkvällen innan. Planera din frukost och förbered gärna det som går dagen eller dagarna innan
Det kan ju vara som frukostmat, adventsmingel eller kanske till och med på julbordet. Så snabbt och enkelt det är att svänga ihop några dillplättar eller spenatplättar eller kanske nässelplättar som underlag för alla möjliga godsaker
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.