Eftersom vi har en gasspis här var vi extra försiktiga med värmen - lite lägre temperatur gör bara att frityrsmeten inte får lika mycket färg och att tillagningen tar längre tid
Choklad kan man ju inte få för mycket av och eftersom Mattias gillar vit choklad och jag är svag för mörk var den zebrarandiga chokladmoussen som Malin gjorde en mycket passande efterrätt i vår lilla familj (vi har hittills bara slickat skålen, men det verkar lovande )
Det var faktiskt till viss del efter att jagigår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Jag kan nästan dela i mitt liv i före och efter att pajformen kom in i mitt liv, för herre je vad den förenklade studentlivet och matlagningen många gånger
Jag har föreställt mig att jag inte skulle tycka om det eftersom det ser ut som en tung och lite slemmig deg med fläsk innuti men jag blev positivt överraskad - det var riktigt gott faktiskt och inte så svårt att göra
Den är också bra för inpackningar till håret/problem med hårbotten, till intimvård (istället för tvål) samt som lotion efter dusch på vintern när huden vill ha lite mer fukt
-) Så jag är långt ifrån trött på köttbullar och jag har inte ett dugg emot att stå en stund och rulla dem, trots måndag kväll efterförsta arbetsdagen på ganska lång tid
Jag har aldrig tyckt om smörgåstårtaeftersomjag tycker att det är för stabbigt, brödet inuti blir soggigt och det har varit för lite garnityr i förhållande till själva tårtan så det har känt som att man har ätit soggigt bröd med majonäs och en räka
Jag är ju ingen efterrättsmänniska egentligen, men det här kunde jag inte motstå eftersom bakning är en utamning för mig och något jag bara måste lära mig mer om
Vårt bidrag till julbordet - västerbottensill och snittar med laxröra. Stansa ut rundlar ur kavringen i lagom storlek (jag hittade inte de små runda som funnits förut)
Mixa till en slät mousse och lägg därefter i cashewnötterna, lite i taget samt häll i kakaosmöret. Mixa allt snabbt i matberedare, valnötterna får inte mixas för länge då dem kan bli bittra
Men vad gör man inte för utmana sig efter ledig lördagsförmiddag. Man har på bloggar runtom läst om den ena frustrerade historien efter den andra om spruckna, ihåliga och ojämna (någon skrev att det såg ut som om hennes macarons hade någon grav form av acne) kakor
Spännande eftersom att jag inte smakat savoykål och inte lyckats med någon rödvinssås tidigare men igår fick den stå och puttra länge och det är nog det som är tricket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.