Om det är något som jag är aldrig gör så är det tårta men jag har ingen bra erfarenhet av tårta så jag har aldrig gillat det och har aldrig grottat ner mig i tårtvärlden MEN jag har börjat att upptäcka så mycket vackra skapelser och min nyfikenhet att baka har väckts till liv så i helgen bakade jag en tårta till Kevin eftersom han var så duktig när han var med i Morgonshowen på Barnkanalen i Fredags
I dag är det ingen vanlig dag, nej för det är mammas födelsedag. Grattis mamma - 65 år i dag. Jag har gjort två smörgåstårtor till hennes bjudning i kväll, så de som kommer och firar henne får smaka av dessa tårtor
Jaha, det här blev då inte mycket till myskväll det här. Idag har humöret varit på topp, jag har sett fram emot en härlig kväll med mannen, varit och tränat, tänkt ut kvällens meny och varit och handlat god mat
Jag har haft tillfälle att bli god vän med en fantastisk människa och matlagerska, Sigrid Bàràny som har kämpat som en gudinna, lagar sin mat med lätthet, stil och klass och nu vunnit Sveriges Mästerkock
Hemma brukar vi fira nationaldagen med något gott fika på eftermiddagen eller en smarrig efterätt på kvällen men när nationaldagen bjuder på ett sånt fantastiskt soligt sommarväder – iaf i Uppsala – så kanske man inte är så sugen på att stå i köket hela dagen och då passar dessa ljuvliga rulltårtsbakelser perfekt
Hetta upp en stekpanna, tillsätt kantarellerna och stek bort vätska. Häll upp grädden i en tjockbottnad kastrull och reducera den tills den blivit behagligt tjock
10–12 personer. MÖRK CHOKLAD. 125 g smör 125 g mörk choklad 125 g florsocker, ca 2 1/2 dl 60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl 1 1/2 ägg, rumstempererat 2 dl frysta hallon, ca 100 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.