Då var det måndag igen. 4 portioner. 4 st benfria fläskkotletter a ca 150 gram (duoval). När de är gyllenbruna och fina så stoppar du in dem i ugnen på 100-150 grader tills de är klara. 4 portioner
Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagensmiddag. Det har gått ganska lätt ändå att hålla sig till det jag tänkt mig i dag beträffande kosten
Smaklig middag. Röd pestolax med kokt potatis & citrondillcremé 4 port 700 gr lax 1 msk olja Röd pesto (Barilla´s använder jag) Grillkrydda Riven ost (gärna parmesan, men vanlig går bra med) 1 kg stora potatisar (fast) Salt 2 dl cremé fraiché 1 vitlöksklyfta (pressad) 1/2 citron (pressad) 1/2 dl fin hackad dill Salt och peppar Gör så här. Skala potatisen och skär den i 1,5 cm skivor, lägg ner dom i saltat vatten och koka i 15-20 min. 4 port. 15-20 min
Riktigt god söndagsmiddag och nu är jag proppmätt. Sötpotatis i klyftor och vanlig i halvor bakade i ugnen och smaksatta med salt och chiliflakes, baconlindad kycklingfilé brynt i smör och rapsolja och sedan färdigstekt i ugnen och till detta sås på avokado, turkisk yoghurt, citronsaft, sambal oelek och salt
Dagensmiddag - miniburgare. , Miniburgare med lite tillbehör - passade perfekt i värmen, och det är alltid roligt att svänga ihop egna såser och dressings
Japp blev ju fläskpannkaka till middagidag och det var även första gången jag gjorde det. Fördela fläsket och fettet, häll sedan över smeten och in i ugnen i ca 20-25 minuter i 225 grader
. x Ugnsrostad potatis med rosmarin. x Bladspenat sallad med gurka och parmesanost. x Fläskfile med smält mozzarella, ugnsvärmda cocktailtomater, färsk basilika och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.