När det gäller fett så har jag bytt ut alla lightprodukter mot fullfeta produkter, jag steker mycket i smör, äter kokosfett, har alltid en "klick" sås eller dippsås till maten, detta för att jag blir mycket mättare av detta vilket gör att jag äter mindre portioner
Dra av från plattan. PS receptet kommer från boken "Lakrits" av Elisabeth Johansson. Frugan kom hem med en lånebok från hennes jobbs bibliotek - en kokbok med recept som alla innehåller lakrits i alla dess former
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Alright, nu kör vi igen. Slå på ugnen på 200 grader. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g
Dela degen i två delar och börja med att göra den vita schack-delen genom att baka in vaniljsockret. Vardera två delarna delas i sin tur i två delar och rullas därefter ut till lika långa längder
Den här buffén har upptagit en läskigt stor del av min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Själv är jag van vid en massa olika "lätt-smör" som av naturen är behagligt bredbara. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
"Receptet" som Viktor gav oss var typ. Tag sedan en ren kökshandduk och lägg i smöret i den, krama ur mestadelen av vätskan, men inte allt, det blir hårt smör då
Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt. Barnen hade varsin övernattningskompis i fredags och med en av kompisarna följde föräldrar tillika våra vänner
Ja, det är väl ingen som missat att det verkar vara ett av de mest omtalade och populära resmålen nu, och var och varannan människa åker, eller pratar om att åka, till Kroatien
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.