Blanda samtliga ingredienser till en deg. Låt degen vila i kylskåpet minst ett dygn, gärna en vecka. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut pepparkakor med pepparkaksformar
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. I måndags tog jag med en mjuk pepparkaka till jobbet, tyckte att det var ett bra sätt att starta julveckan på
Vi somnade till att fönstren skakade och det bara dånade utanför. Jag själv kom hem från julbaket lagom till när stormen blev som värst och bara den lilla biten från bilen in till huset var riktigt obehaglig
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Det börjar närma sig advent och jag bakade en mjuk pepparkaka i långpanna med en krämig topping. Kakan går alldeles utmärkt att frysa in för sedan tas upp lagom till tex glöggmyset
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem. Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till denordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.