Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Strimlad grön paprika ger vacker färgeffekt och sätter extra piff på pannan. Om du tycker det är besvärligt att göra såsen kan du ta ett paket brun sås påpåse
Tillsätt citronsaften. Här serverar vi den på grön bädd med len citronsås. Gör såsen som i vårt recept men tillsätt varken räkor eller musslor förrän såsen kokat
Här kommer två recept på morotslåda. Alla typer av rotfruktslådor är klassiker på finska julbord. Receptet utan ris är för två men är enkelt att dubblera om du vill laga en större "låda"
Auberginerna kan ersättas av stora paprikor som du klyver på längden och kärnar ur. Kanske har du stött på denna rätt under namnet "Imam bayildi", vilket lär betyda "Imamen svimmade"
Här ger vi recept på broccoli serverad med två olika såser - en kall och en varm. Låt den rinna av och lägg upp den på serveringsfat med någon av såserna
Idag får du tips påtvå goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. Uppskattar du mina recept, ja då blir jag riktigt glad om du köper min nyutgivna kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Chiapudding mättar på ett trevligt sätt, speciellt om man har en mage som är känslig för bröd och mjölkprodukter, då är chiapudding och ägg en utmärkt frukost
½ påse flagad mandel. Lägg varje fisk på en rejäl bit väl smord aluminiumfolie. I buken på fiskarna stoppar du en klick smör, klippt dill eller persilja samt salt och peppar efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.