Upprepa två gånger och servera bruléen rumstempererad. Servera medfärskahallon. Vispa ner äggula blandat med socker i gräddblandningen och häll till sist ner Baileys
Blanda försiktigt i hallon och fyll blandningen i de urgröpta skalen. hallon. Strö 1 tsk socker över varje form och bränn av ytan med en liten gasolbrännare strax före servering
Sen är det bara att garnera medfärska bär. Då strödde jag över lite strösocker blandat med brunt rörsocker och brände av det med gasolbrännaren för att få den goda knäckiga ytan
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Dekorera med grädde och ev färska bär innan servering. Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar. Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellisera med en brännare, eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamelliserat
Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crème brûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
Vi åt upp dom bara som dom är, men det hade passat väldigt bra med något syrligt till, tex hallon. I helgen testade jag göra Crème Brûlée för första gången, och det blev riktigt gott
Servera gärna medhallonsorbet eller mangosorbet. Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.